fbpx

Back to office in WF: Tips om het werkplezier te vergroten

kantoorfruit

Ook in de regio Westfriesland keren werknemers mondjesmaat weer terug naar kantoor. Daar hebben ze te maken met nieuwe maatregelen en regels: looproutes, handgel en ventilatie. Dit kan stress opleveren en de werksfeer verlagen. Maar het kantoor hoeft in deze periode niet per se minder aangenaam te zijn. We hebben een lijst gemaakt met toffe bedrijven uit de buurt die de tevredenheid van je collega’s (en daarmee ook de productiviteit op kantoor) helpen verhogen.

 

aquarium van aquariumverhuur.nlTip 1: Onderwaterwereld op kantoor
Een aquarium huren is een fijn hulpmiddel om een rustpunt te creëren in een werkomgeving. Erik Rood uit Zwaag springt met zijn bedrijf ‘Aquarium Verhuur’ in op deze behoefte. Erik: ‘Het kijken naar vissen kalmerend is en verlaagt het de bloeddruk. “Ik lever inmiddels aan 130 bedrijven in het land. Werknemers gaan vaak even naast het aquarium zitten om tot rust te komen.’’ Erik biedt een handig abonnement aan waarmee hij de schoonmaak, onderhoud en zelfs het voeden van de vissen (elektrisch) verzorgt.

No alt text provided for this imageTip 2: Stoelmassages
Het is wetenschappelijk bewezen dat massages stress verlagen. Dat feit zorgt ervoor dat steeds meer werkgevers zorgen dat hun werknemers tijdens werktijd een massage krijgen. Vooral een stoelmassage is populair. De kleding kan dan namelijk gewoon aanblijven. Karin Kon van Massagepraktijk Aandacht & Ontspanning: ”Een massage verhoogt het de doorbloeding; werknemers kunnen zich beter concentreren, melden zich minder vaak ziek en zijn gemotiveerder voor hun werk. Naast alle fysieke voordelen, blijken medewerkers ook weer meer zin te krijgen in hun werk na een massage, omdat ze zich vitaler voelen.’’

 

No alt text provided for this imageTip 3: Goed bakkie
De koffieautomaat op kantoor is vaak een plek waar medewerkers een praatje maken en tot rust komen. Een goede bak koffie is dan ook voor veel werknemers een toegevoegde waarde en maakt ze extra tevreden. Eline en Marvin van Zwarte Roes hebben een passie voor koffie en willen een verschil maken: ‘’We betalen hun koffieboeren een eerlijke prijs ver boven de markt en branden de groene koffie volgens eigen recept. En dat proef je!’’

Ook Rob Haakman van Bruijns Koffie is een uitstekende partij in deze branche. Hij plaatst professionele koffiemachines in combinatie met een onderhoudsabonnement. Op deze manier kan je goeie koffie drinken zonder eerst een grote investering te hoeven doen.

 

smoothies en ijs op een bedrijfsevenementTip 4: An apple a day..
We weten het allemaal: gezond eten helpt ons immuunsysteem te verhogen. Maar gezond eten is niet altijd even makkelijk. JM Fruitpakketten uit Hoorn heeft hier een handige oplossing voor. Jan Meerlo: ”Wij leveren wekelijks vers fruit aan bedrijven in heel Westfriesland. Zoveel mogelijk lokaal en de kwaliteit staat voorop. Het abonnement is wekelijks opzegbaar en wisselt mee met de seizoenen” Eenmalig je personeel belonen met een gezonde snack? Jan heeft ook een foodtruck waarmee hij smoothies, yoghurtsnacks en salades uitserveert.

 

No alt text provided for this imageTip 5: Corona-proof bedrijfsuitje
Een bedrijfsuitje geldt vaak als sfeerverhogend binnen een organisatie. Alleen hoe organiseer je dat corona-proof? Bas Pronk van Eenhoorn Evenementen heeft hiervoor een oplossing bedacht: Digitale tours waaraan collega’s via hun eigen smartphone kunnen deelnemen. Voorbeelden zijn een Puzzel Tour waarbij je interactief langs vele locaties komt, een spannende Escape Game (inclusief digitale bewakers en zombies) en een super gezellige Pubquiz Tour langs 3 verschillende café’s en kroegen.

 

En hoe zit het met de fiscus?
De meeste diensten in dit artikel vallen bij de Belastingdienst onder de zogenaamde ‘nihil waardering’. Dit houdt in dat het niet van invloed is op de werkkosten regeling. De kosten voor bijvoorbeeld het verstrekken van fruit of koffie zijn fiscaal volledig aftrekbaar. Dit houdt in dat je alle kosten 100% kan aftrekken van de belasting. Dit geldt ook voor de BTW. Ook de massage, aquarium en sportlessen vallen hieronder. Meer weten? Neem dan bijvoorbeeld contact op met Adminstratiekantoor Noest uit Venhuizen. Zij kunnen je hierover meer vertellen.

Auteurs: Frank Puts, Willem Oud van Reclamebureau The Golden Delicious

 

Jan Meerlo

Oprichter JM Fruitpakketten

”Wij werken het liefst met zoveel mogelijk producten uit de eigen regio. Appels, peren, pruimen, wortels, aardbeien en nog veel meer producten nemen wij af van onze vaste telers uit Westfriesland. Dagvers en heel erg gezond.

Bij het samenstellen van onze fruitpakketten  gebruiken we geen onnodig verpakkingsmateriaal en werken we met recyclebaar materiaal. Voor het milieu is het eten van seizoensfruit uit je eigen regio het beste. Alle vruchten die bij ons binnenkomen worden eerst nauwkeurig gekeurd.

Jan Meerlo

Favoriete blogs