fbpx

Hoe kun je groente het beste bewaren? En hoelang?

Als je groente, zoals komkommers, tomaten, paprika’s en uien, goed bewaart, zijn ze langer houdbaar. Ze bederven dan minder snel en de smaak blijft beter behouden. Maar bewaar je ze nu wel of niet in de koelkast?

In de koelkast

  • Bladgroenten, zoals sla en andijvie, en koolsoorten zoals bloemkool, broccoli, spruiten kunnen het beste in de koelkast bewaard worden. Dat geldt ook voor bijvoorbeeld prei en bleekselderij. Bewaar verse verpakte groenten, zoals komkommer of paprika, in de oorspronkelijke verpakking tot het moment dat je de groente gaat verwerken. Heb je de groenten zelf in een plastic zakje gedaan, bewaar ze dan in een geopende zak.
  • Voorgesneden groenten, moeten altijd in de koelkast bewaard worden, ongeacht om welke groente het gaat. Het is het beste om ze in de originele verpakking te bewaren.

 

Buiten de koelkast

  • Vruchtgroenten als tomaat, paprika en komkommer kun je bijvoorbeeld beter niet in de koelkast bewaren, want door de kou bederven ze sneller.
  • Wintergroenten zoals wortel, knolselderij en ui kun je beter niet in de koelkast bewaren, maar op een koele, droge en donkere plek, zoals een voorraadkast of, als je die niet hebt, in een keukenkastje of op de aanrecht uit de zon. Dan kun je ze twee tot vier weken bewaren.

(bron: voedingswijzer.nl)

Jan Meerlo

Oprichter JM Fruitpakketten

”Wij werken het liefst met zoveel mogelijk producten uit de eigen regio. Appels, peren, pruimen, wortels, aardbeien en nog veel meer producten nemen wij af van onze vaste telers uit Westfriesland. Dagvers en heel erg gezond.

Bij het samenstellen van onze fruitpakketten  gebruiken we geen onnodig verpakkingsmateriaal en werken we met recyclebaar materiaal. Voor het milieu is het eten van seizoensfruit uit je eigen regio het beste. Alle vruchten die bij ons binnenkomen worden eerst nauwkeurig gekeurd.

Jan Meerlo

Favoriete blogs