fbpx

Welke soorten fruit eten Nederlanders het meest?

Nederlanders eten vooral appels en bananen. Die kopen we we het vaakst in de supermarkt.

Dit blijkt uit een onderzoek van het RIVM. De complete top 10 is

1 Appels
2 Bananen
3 Peer
4 Mandarijn
5 Sinaasappel
6 Druiven
7 Aardbeien
8 Kiwi
9 Ananas
10 Meloen

Uit het onderzoek van het RIVM blijkt ook dat we met z’n allen te weinig fruit eten. Gemiddeld eten we 112 gram fruit per dag, dat is een krappe portie per dag. Terwijl we bij JM Fruitpakketten uitgaan van 3 porties fruit per dag. We eten volgens het onderzoek ook lang niet elke dag fruit. Gemiddeld maar 4 keer per week.

Veel fruit is gezond omdat fruit bol staat van de voedingstoffen zoals vitamines, mineralen en vezels. Ieder soort fruit bevat weer andere voedingsstoffen. Zo leveren bananen veel vitamine B6 en kalium en sinaasappels veel vitamine C. Daarom is het belangrijk om volop te variëren tussen soorten fruit. Dus niet elke dag een appel of een banaan. Maar de ene dag een mandarijn en wat druiven. De andere dag bessen en een kiwi.

Jan Meerlo

Oprichter JM Fruitpakketten

”Wij werken het liefst met zoveel mogelijk producten uit de eigen regio. Appels, peren, pruimen, wortels, aardbeien en nog veel meer producten nemen wij af van onze vaste telers uit Westfriesland. Dagvers en heel erg gezond.

Bij het samenstellen van onze fruitpakketten  gebruiken we geen onnodig verpakkingsmateriaal en werken we met recyclebaar materiaal. Voor het milieu is het eten van seizoensfruit uit je eigen regio het beste. Alle vruchten die bij ons binnenkomen worden eerst nauwkeurig gekeurd.

Jan Meerlo

Favoriete blogs